Replik Allehanda ledare

Vi vill tacka Tomas Izaias Englund för uppmärksamheten på Allehanda ledarplats. Vi håller med Englund i sakfrågorna (förutom profilfråga) men drar andra slutsatser.

Att ha kändisar i partiet behöver nödvändigtvis inte vara positivt. Viktigare är att vi tillsammans har en lång och bred arbetslivserfarenhet och en moralisk kompass när det gäller att prioritera och fördela gemensamma tillgångar rättvist.

Att vi som Englund riktigt påpekar -har begränsade resurser, gör att vi måste vara varsamma med hur de bäst används. Precis som Örnsköldsvik kommun borde vara.

Englunds killgissning om ett par hundra röster från SD kanske stämmer, men vi siktar på att ta röster från samtliga partier. Det krävs bara ca 1145st röster för att komma in i kommunfullmäktige. Vi tror på fullt allvar att minst 1200 väljare oavsett partifärg vill ha en rationell röst utan ideologi i kommunfullmäktige.

Vi har ingen ideologi och tvingas inte följa någon partibok. Vi kan sätta sakfrågorna i centrum oavsett om de klassas som höger eller vänster. Sunt förnuft saknar partifärg. Vi välkomnar alla till vårt parti som anser att en kommun ska styras rationellt utan särintressen, vänskapsband och partibok.

Vi har flera profilfrågor. Några är: Minska den kommunala administrationen och fokusera gemensamma resurser till den obligatoriska kärnverksamheten – Alla seniorer har rätt till en bra och värdig äldreomsorg – Ökad demokrati och fler folkomröstningar – Nej till vindkraftsindustrier – Rusta upp eftersatt infrastruktur – Fri parkering med parkeringskiva – Förbjud tiggeri, förnedring och människohandel på allmän plats.

#TomaszaiasEnglund #Allehanda #allehandaledare

https://www.allehanda.se/2022-05-20/vansinnigt-bra-for-o-vik-att-miljopartiet-forsoker-gora-comeback?fbclid=IwAR0pBrGX3aRKIM38WHE8lm_EnDbotYdm5FtxLMnQrUhH0XVgKQcdGhLmoXM

En reaktion till “Replik Allehanda ledare

  1. Bra skrivet! Se till att få den publicerad i ÖA. Helst på första sidan. Dagens ÖA, 24/5, med förstasides bild på ett hänglås, det måste vara synnerligen illa ställt på redaktion.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s