Kommunala nonsensjobb

Kommunens byråkrati måste bantas ordentligt.

Ta exempelvis orden klimat – värdegrunds – miljö – jämställdhets – trygghets, sätt dem framför orden utvecklare – samordnare – kommunikatör- strateg – koordinator. Det är några exempel på nonsenstjänster i kommunen.

De som innehar dessa nonsenstjänster lever på skattemedel men producerar inget av värde för skattebetalarna. En undersköterska, lärare eller kommunalarbetare lever också på skattemedel med producerar faktiskt något av värde för skattebetalarna. Försvinner alla kommunikatörer kommer ingen märka av det. Försvinner undersköterskor blir den konsekvenser och märks direkt.

Bort med alla nonsenstjänster och satsa skattemedlen på riktiga jobb som kommuninnevånarna efterfrågar. Bara att omskola alla med nonsenstjänster till yrken där personalbrist råder exempelvis lärare och omsorgspersonal.

Kärnverksamheten (skola, vård omsorg, infrastruktur) ska prioriteras. Besparingar görs på den frivilliga verksamheten och på den gigantiska byråkratin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s