Nej till fler vindkraftsparker

Lokal Framtid säger nej till fler vindkraftsparker. Örnsköldsviks kommun ska inte ge fler vindkraftstillstånd. De som redan byggts är illa nog. De skadar de boendes miljö och mentala hälsa. Det skadar djurlivet och naturen. Och de producerar ingen el när det behövs som mest nämligen vid högtryck och sträng kyla.

Vindkraftsparkerna förstör dessutom naturupplevelsen för alla som är intresserade av jakt, fiske, svamp och bärplockning samt allmänt friluftsliv.

Vill man raljera lite så hade det varit bättre att bygga ett kärnkraftverk. Ytan finns. Infrastrukturen finns. Vattenkylningen finns. Kärnkraften är en stabil CO2 neutral energikälla. Ett kärnkraftverk skulle dessutom skapa 1000 tals riktiga arbetstillfällen och stor inflyttning. Det skulle möjliggöra för kommunen att nå nuvarande utopiska målsättningen om 5000 fler invånare till 2030.

Vi säger NEJ till fler vindkraftsparker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s