Hallå alla företagare och entreprenörer!

Örnsköldsvik är en industristad med många seriösa företagare och entreprenörer. Många företag upplever idag att Örnsköldsvik kommun är det störta hindret för företagsutveckling och expansion vilket bland annat visar sig i Svenskt näringslivs årliga kommunrankning där Örnsköldsvik fallit från toppen till botten. Företagen upplever att den största konkurrenten är kommunen. Och att kommunen uppvisar en negativ inställning gentemot företagandet. Det handlar om attityden, bemötande, långa handläggningstider, höga avgifter och byråkratiskt krångel. Så kan vi inte ha det.

Varför ska en caféägare gå med mössa i hand och fråga en politiker om tillstånd att ställa ut ett bord utanför cafét och servera sina kunder? Varför ska caféägaren betala en skyhög avgift för detta tillstånd? Varför är det så långa bygglovstider och höga avgifter? Varför är det byråkratiskt krångel och ständigt växande regelverk, pålagor och förordningar?

Ju mindre politiker lägger sig i och påverkar företagens verksamheter – desto bättre går företagen. Det i sin tur genererar högre skatteintäkter till kommunen. Glidytorna ska vallas med glidvalla, inte med klister.

Vi hoppas det att det finns företagare som vill engagera sig i Lokal Framtid och hjälpa till att utforma en företagsvänlig politik som får både företagen och kommunens skatteintäkter att växa. Swisha 20:- till 123 234 3291 ange e-post i meddelandet. Vi kommer bjuda in till medlemsträff framöver för att forma en grupp som driver näringslivsfrågor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s