Hallå alla seniorer i Örnsköldsvik!

Retar ni upp er på kommunens besparingar och nerskärningar inom äldrevården? Är ni besvikna på den allt sämre näringsfattiga maten? Är ni trötta på den ständigt höga personalomsättningen inom hemtjänsten och att de aldrig verkar ha tid att sitta ner och ta en kopp kaffe och prata lite? Är ni trött på att bli betraktad som ”brukare” istället för människa? Irriterar ni er på kommunens alla skrytbyggen såsom kulturhus, badhus, parkeringshus samtidigt som servicen för seniorer blir allt sämre? 

Seniorerna i Örnsköldsvik kommun har byggt samhället vi ser idag. De har arbetat och betalat hög skatt hela livet och har rätt till en bra och värdig ålderdom. Kommunen ska satsa skattepengarna på den lagstadgade obligatoriska verksamheten. Det betyder skola, vård, omsorg och infrastruktur. Ska kommunen skära ner på utgifterna skall det ske på den frivilliga verksamheten. Det betyder att besparingar sker på Kultur och fritid, Näringslivsutvecklingen, Energi och sysselsättning. Inte äldrevården eller skolan. Lägg ner kultur och fritid, lägg ner näringslivsutveckling och satsa pengarna på kärnverksamheten.

Vi vet att det finns många seniorer som minns hur samhället och kommunen fungerade förr och som stör sig på hur det blivit idag. Vi hoppas att fler seniorer med livserfarenhet vill engagera sig i vårt nya parti Lokal Framtid och vara med att utforma och driva äldrefrågor. Tveka inte, Swisha 20:- till 123 234 3291 och ange e-post i meddelande. Eller kontakta ordförande Ingela Sällström på e-post ingela.lokalframtid@gmail.com Vi kommer framöver bjuda in seniorer som är intresserade att driva äldrefrågor till en träff och bilda en grupp som vill utveckla och driva vår politik för äldre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s